Εκλογές… στον Όλυμπο

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Εκλογές… στον Όλυμπο

Ο Δίας πρέπει να ταξιδέψει στις βόρειες χώρες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ποιος θεός, όμως, θα αναλάβει την εξουσία κατά την απουσία του;

Το πρώτο κεφάλαιο της Μελέτης Περιβάλλοντος αναφέρεται στη διαδικασία των εκλογών. Οι μαθητές καλούνται να αφομοιώσουν δυσνόητες έννοιες, όπως είναι το δημοτικό συμβούλιο, η ψηφοφορία, η κάλπη, η πλειοψηφία, τα ψηφοδέλτια, η προεκλογική εκστρατεία, η εφορευτική επιτροπή κ.ά. Με βιωματικό τρόπο τα κατανόησαν με τη βοήθεια της Ιστορίας μας συμμετέχοντας οι ίδιοι σε εκλογές.

Έτσι, κάθε θεός είχε δύο αντιπροσώπους που ανέλαβαν την προεκλογική εκστρατεία και την υποστήριξή του. Ετοίμασαν αφίσες και με επιχειρήματα είπαν γιατί πρέπει να ψηφιστεί ο θεός τους ως ο καλύτερος μετά τον Δία. Στις εκλογές δικαίωμα ψήφου είχαν τα Τριτάκια και οι δάσκαλοι. Η εφορευτική επιτροπή έπαιρνε τις ταυτότητες, διέγραφε τα ονόματα και έδινε φακέλους και ψηφοδέλτια. Στη συνέχεια, οι ψηφοφόροι έμπαιναν στο παραβάν, ψήφιζαν μυστικά και έριχναν την ψήφο τους στην κάλπη.

Στο τέλος, έγινε η καταμέτρηση των ψήφων. Τις περισσότερες συγκέντρωσε η θεά Άρτεμη. Η ομάδα της χειροκροτήθηκε από όλους!

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.