Πασχαλινές δραστηριότητες

Τρίτη, 20 Απριλίου 2021

Πασχαλινές δραστηριότητες
  • Το μάθημα των Ελληνικών συνδυάστηκε με τα Θρησκευτικά και τα Μαθηματικά. Τα παιδιά ενεπλάκησαν στη διαδικασία της μάθησης βιωματικά και μέσω εξερεύνησης. Επεξεργαστήκαμε κείμενα από το σχολικό εγχειρίδιο με θέμα το Πάσχα και μιλήσαμε για το μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού με έναν διαφορετικό τρόπο, που κινητοποίησε το ενδιαφέρον τους.

Η «Πασχαλινή Αποστολή» είχε ως στόχο τα παιδιά να αναζητήσουν και να συγκεντρώσουν συγκεκριμένα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο σπίτι, ώστε να αναδείξουμε τον συμβολισμό τους στη θρησκευτική μας παράδοση.

Ακόμη, ανακαλύψαμε τη «Μυστική συνταγή του πασχαλινού τσουρεκιού». Τα παιδιά καθημερινά προσπάθησαν να επιλύσουν λεκτικούς γρίφους, ώστε να βρουν τα υλικά της συνταγής, και μαθηματικούς γρίφους και προβλήματα, ώστε να βρουν την ποσότητα που αναλογεί στο κάθε υλικό. Τέλος, εφάρμοσαν την έγκλιση της Προστακτικής και αποκωδικοποίησαν εντολές μέσα από κρυπτόλεξα, για να βρουν τις οδηγίες της εκτέλεσης της συνταγής.

  • Στο μάθημα των Θρησκευτικών τα παιδιά συγκέντρωσαν και γνώρισαν πασχαλινά έθιμα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου!
  • Στο μάθημα των Εικαστικών έφτιαξαν πρωτότυπα πασχαλινά αυγά.
  • Στο μάθημα των Αγγλικών ασχολήθηκαν με παιχνίδια και δραστηριότητες για τις ημέρες του Πάσχα μέσα από κείμενα και σχετικό λεξιλόγιο.
  • Στο μάθημα των Γαλλικών ανακάλυψαν πώς γιορτάζεται το… PâquesenFranceμέσα από βίντεο, φωτογραφίες και αφηγήσεις. Βρήκαν κοινά σημεία με το ελληνικό Πάσχα και γνώρισαν λίγο καλύτερα τον γαλλικό πολιτισμό. Ύστερα, έπαιξαν παιχνίδια σε ομάδες (σκιτσογραφίες, κρεμάλα) χρησιμοποιώντας το ανάλογο λεξιλόγιο.

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.