Σχέδιο εργασίας: «Ζώα σε κίνδυνο… απειλούμενη είδη της Ελλάδας»

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021

Σχέδιο εργασίας: «Ζώα σε κίνδυνο… απειλούμενη είδη της Ελλάδας»

Στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος πραγματοποιήσαμε το σχέδιο εργασίας «Ζώα σε κίνδυνο… απειλούμενη είδη της Ελλάδας». Πρόκειται για ένα σχέδιο εργασίας εμπνευσμένο από την ευαισθησία, την τρυφερότητα και την αγάπη των παιδιών για τα ζώα. 

Βασικός μας στόχος ήταν οι μαθητές μας να οικοδομήσουν μια φιλοζωική και οικολογική στάση απέναντι στη φύση και να συνειδητοποιήσουν πόσο καθοριστική είναι η παρέμβαση του ανθρώπου στα οικοσυστήματα και στη βιωσιμότητά τους. Παράλληλα, μέσα από το σχέδιο εργασίας πετύχαμε τα παιδιά να γνωρίσουν ένα σημαντικό κομμάτι της άγριας ελληνικής πανίδας και να συνδέσουν τις γνώσεις  τους για τα ζώα με τη Γεωγραφία της Ελλάδας, εντοπίζοντας στον χάρτη τα γεωγραφικά διαμερίσματα στα οποία διαβιούν.  Τέλος, καταφέραμε να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά γύρω από το θέμα των ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση, να ενημερωθούν για τα αίτια που τα βάζουν σε κίνδυνο και να τα βοηθήσουμε να αναλάβουν δράση για την προστασία τους. Στο πλαίσιο αυτό, συνδεθήκαμε με εθελοντές από τους συλλόγους «ΑΡΧΕΛΩΝ» και «Αρκτούρος», υιοθετήσαμε μια τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα και φτιάξαμε αφίσες, για να κάνουμε εκστρατεία ενημέρωσης όλων των τάξεων του σχολείου μας για απειλούμενα είδη ζώων που υπάρχουν στη χώρα μας.

Και φυσικά, επειδή ποτέ δεν ξεχνάμε ότι το παιχνίδι είναι βασική ανάγκη και πηγή έμπνευσης για τα παιδιά αυτής της ηλικίας, αδράξαμε την ευκαιρία να παίξουμε και να διασκεδάσουμε παίρνοντας ιδέες από τις συνήθειες και τις τροφές των ζώων που μελετήσαμε!

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.