Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας

Σχέδιο εργασίας: «Υγιεινή διατροφή»
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας

Η Αγωγή Υγείας είναι η εκπαιδευτική διαδικασία που αποσκοπεί στη διαμόρφωση προτύπων συμπεριφοράς που προάγουν τη σωματική, την πνευματική και την κοινωνική ευεξία. Με βάση αυτό, πραγματοποιήθηκε στην Α’ τάξη ένα τρίμηνης διάρκειας σχέδιο εργασίας με τίτλο «Υγιεινή διατροφή».


Μερικά φρουτάκια που έμεναν ανέπαφα στα ταπεράκια, μια σειρά από ανθυγιεινές λιχουδιές για το διάλειμμα, αλλά και μερικοί άρρωστοι φίλοι που απουσίασαν από το σχολείο, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσουν ένα σωρό ερωτήσεις με θέμα τη διατροφή. Ως ερευνητές πιάσαμε αμέσως δουλειά και οργανωθήκαμε. Φορέσαμε ποδιές και κάθε μέρα μαθαίναμε για μία τροφή, μετατρέποντάς τη σε κάτι αληθινά διασκεδαστικό.


Μία μπανάνα μετατράπηκε σε αυτοκινητόδρομο, λίγες φράουλες σε χταπόδια, ένα πράσινο μήλο σε χελωνονιτζάκι. Θελήσαμε να επεκτείνουμε την έρευνα σε όλα τα μαθήματα. Εμπλουτίσαμε το λεξιλόγιό μας, χειριστήκαμε ποσότητες (μισό-ολόκληρο), μυηθήκαμε σε μαθηματικές έννοιες, μάθαμε τραγούδια για τις τροφές, ανακαλύψαμε ζωγράφους και κάναμε χειροτεχνίες.


Το σχέδιο εργασίας ολοκληρώθηκε κι εμείς υποσχεθήκαμε πως θα φροντίζουμε το σώμα μας για πάντα, τόσο με υγιεινές τροφές όσο και με άλλες συνήθειες που ευνοούν τη σωστή ανάπτυξή μας. Άλλωστε τώρα ξέρουμε τον τρόπο…

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.