Αραβόσιτος, ένας γευστικός θησαυρός

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Αραβόσιτος, ένας γευστικός θησαυρός

Ένα σακουλάκι ποπ κορν ήταν η αφορμή, για να μας γεννηθούν ένα σωρό απορίες… «Τι είναι αυτό το περίεργο συννεφάκι που είναι τόσο γευστικό; Από πού προέρχεται; Πώς μπορούμε κι εμείς να το φτιάξουμε;». Οι απορίες ήταν τόσες πολλές που αρχίσαμε αμέσως την έρευνα.
Μάθαμε ότι το ποπ κορν προέρχεται από το καλαμπόκι, που το ελληνικό του όνομα είναι αραβόσιτος. Ενημερωθήκαμε για τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που έχει και ζωγραφίσαμε μερικά από αυτά (φώσφορος, σίδηρος). Συνειδητοποιήσαμε πόσα προϊόντα μπορούμε να φτιάξουμε από αραβόσιτο, όπως καλαμποκάλευρο (κορν φλάουρ), καλαμποκέλαιο, καλαμποκόψωμο, νιφάδες καλαμποκιού και βέβαια… ποπ κορν.
Αγαπήσαμε πολύ το μάθημα αυτό! Σκεφτήκαμε να φτιάξουμε τα δικά μας καλαμπόκια με φασόλια, για να στολίσουμε το δέντρο της αυλής με τις κατασκευές και τις ζωγραφιές μας. Στο τέλος, μας ήρθε μια υπέροχη ιδέα! Αποφασίσαμε να φέρουμε μια χριστουγεννιάτικη ταινία και να την απολαύσουμε τρώγοντας ποπ κορν! Η εργασία μας ολοκληρώθηκε παρουσιάζοντάς την και τις υπόλοιπες τάξεις. Δώσαμε πληροφορίες για τον αραβόσιτο και… κεράσαμε όλα τα παιδιά του σχολείου απολαυστικά ποπ κορν!

Μείνετε ενημερωμένοι

Εγγραφή στο Newsletter

Σχολείο Σταυράκη


Τατάκη 13-15, 16675 Γλυφάδα
Τηλ.: 2109632165 - 2109632569
Φαξ: 2109632003
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.