Συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό με θέμα «Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα»

Οι μαθητές της Έκτης τάξης έγιναν οι πρεσβευτές του σχολείου μας στην προσπάθεια για την πρόληψη του καπνίσματος, συμμετέχοντας σε διαγωνισμό αφίσας για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο. Η δράση είναι μία πρωτοβουλία του SMOKEFREEGREECE, που διοργανώνεται εδώ και μία δεκαετία από το Ερευνητικό Εργαστήριο George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, με στόχο τη μείωση του καπνίσματος στη χώρα μας.

Βράβευση μαθητών

Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Μαθηματικών
«Παιχνίδι και Μαθηματικά»

Το σχολείο μας συμμετείχε και την περσινή χρονιά στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικών «Παιχνίδι και Μαθηματικά», που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για μαθητές Ε’ και Στ’ τάξης από όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτού του διαγωνισμού διακρίνονται οι μαθητές κάθε τάξης, που έχουν πετύχει την υψηλότερη βαθμολογία στη γραπτή εξέταση. Οι βαθμολογίες των μαθητών δε γνωστοποιούνται, αλλά ανακοινώνονται τα ονόματα των μαθητών με την υψηλότερη βαθμολογία στην τάξη τους. Η βράβευση των μαθητών πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου στην Πολυτεχνειούπολη.
Συγχαρητήρια σε όλους!

Από την Ε’ τάξη (με αλφαβητική σειρά):
Αναγνώστου Βασιλική
Αρβανίτη Στεφανία
Γεωργακοπούλου Ζωή
Κουμαρά Αλίκη
Λάντζης Χριστόφορος
Λαού Ζωή
Λουκά Κατερίνα
Μπότου Ανθή-Μαρία
Σανούδος Γιάννης
Χρυσάνθου Βίκυ

Από την Στ’ τάξη (με αλφαβητική σειρά):
Πασόγλου Μάριος
Πατρώνης Δημήτρης

mathim etairia

Stavraki_Code Week_Challenge

Στο προσκήνιο μιας κοινωνίας ψηφιακών ικανοτήτων, το σχολείο μας συμμετείχε ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα (5-20 Οκτωβρίου), που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.
Oι μαθητές του Νηπιαγωγείου, της Α’, της Β’ και της Στ’ τάξης συμμετείχαν σε μια βιωματική δραστηριότητα κώδικα. Χωρίστηκαν σε ομάδες και μπήκαν στη θέση ενός ρομπότ. Εκτελώντας τις οδηγίες-εντολές της ομάδας τους κι αποφεύγοντας τα εμπόδια, προσπάθησαν να φτάσουν σε ένα σημείο-στόχο.
Οι μαθητές της Γ’, της Δ’ και της Ε’ τάξης ανακάλυψαν εντολές του κώδικα, τις οποίες κλήθηκαν να εφαρμόσουν μέσα από δραστηριότητες pixel-art.
Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες οδηγήθηκαν στην ανάπτυξη ικανοτήτων που σχετίζονται με την υπολογιστική σκέψη, όπως είναι η επίλυση προβλημάτων, η συνεργασία και οι δεξιότητες ανάλυσης. Τέλος, τα παιδιά έλαβαν ατομικό πιστοποιητικό συμμετοχής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή!

code1 code3

code2

Διάκριση ζωγραφιών για εξώφυλλο περιοδικού

Τα παιδιά της Γ’ και της Δ’ τάξης στο μάθημα των Μαθηματικών Παιχνιδιών δημιούργησαν ζωγραφιές, με σκοπό να διαγωνιστούν για την ανάδειξη του εξωφύλλου του μαθηματικού περιοδικού «Ο μικρός Ευκλείδης». Η συμμετοχή των παιδιών επιβραβεύτηκε, καθώς δύο ζωγραφιές τους κέρδισαν και επιλέχθηκαν ως εξώφυλλα του περιοδικού σε δύο τεύχη της φετινής έκδοσης. Οι ζωγραφιές που διακρίθηκαν ήταν της μαθήτριας Λασίας Ντενγκ της Δ’ τάξης και της Ιωάννας Γκικοπούλη της Γ’ τάξης.

eukleidis eukleidis1

Περισσότερα Άρθρα...