Η Φιλοσοφία μας

palies photo school 006Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του σχολείου Σταυράκη. Μπορείτε να περιηγηθείτε σε αυτή, για να γνωρίσετε τους στόχους και τη λειτουργία του σχολείου μας.

Το σχολείο Σταυράκη ίδρυσε η μητέρα μου, Βασιλική Σταυράκη. Το 1947 συγκέντρωσε μια ομάδα μαθητών στην τραπεζαρία του σπιτιού της γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι. Για έναν χρόνο, τους είχε κοντά της τα πρωινά και είχε αναλάβει την εκπαίδευσή τους.

Την επόμενη χρονιά ζήτησε και πήρε άδεια μονοθέσιου ιδιωτικού σχολείου. Ήταν το πρώτο ιδιωτικό σχολείο που ιδρύθηκε στα παραλιακά προάστια από το Φάληρο έως το Σούνιο.
Το σκεπτικό της ήταν να δημιουργήσει ένα πλήρες Δημοτικό σχολείο, μικρό, ευέλικτο, μακριά από τη σκέψη της μεγάλης επιχείρησης. Πέρασαν από τότε εβδομήντα χρόνια. Το σχολείο μας έγραψε και γράφει την ιστορία του.

palies photo school 001Σεβόμαστε την κληρονομιά μας και συνεχίζουμε δημιουργικά. Κρατάμε όσα πρέπει από το παρελθόν, αλλά πηγαίνουμε συνεχώς μπροστά, δημιουργούμε ευκαιρίες για το μέλλον και συμβαδίζουμε με τη νέα τεχνολογική πρόοδο.

Έχουμε συνεργάτες με ξεχωριστή μόρφωση και ειδίκευση. Δάσκαλοι με μεγάλη εμπειρία στις σταθερές παιδαγωγικές μεθόδους, αλλά και νέοι, ενήμεροι και ικανοί σε όλους τους καινούργιους τρόπους προσέγγισης των μαθησιακών, ψυχολογικών και ψυχ-αγωγικών διαδικασιών.

Με σταθερό εφόδιο την παράδοση των εβδομήντα χρόνων, τη δυναμική εκπαιδευτική ομάδα και τα καινοτόμα προγράμματα το σχολείο Σταυράκη συνεχίζει να παρέχει παιδεία με αρχές, αξίες και προοπτική, ώστε οι μαθητές με γνώση, αυτοπεποίθηση και συναίσθηση να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του μέλλοντος.

 

filosofia1Το σχολείο μας εξακολουθεί να διατηρεί το ζεστό και οικείο χαρακτήρα του, να νοιάζεται για την πνευματική και τη συναισθηματική ανάπτυξη κάθε μαθητή ξεχωριστά. Παράλληλα προσφέρει περιβάλλον ηρεμίας και ασφάλειας στους μαθητές, ώστε να ερευνούν, να πειραματίζονται, να ανακαλύπτουν και να βιώνουν τη γνώση, να δημιουργούν και να οικοδομούν ισχυρή προσωπικότητα.

 Η διευθύντρια του σχολείου

Αννίτα Σταυράκη-Στεφάτου